április 15, 2014

Vállalkozásfejlesztésről

A vállalkozás egy definíciója: “A vállalkozás valami új és értékes dolog létrehozásának a folyamata, amelyben a vállalkozó biztosítja a szükséges időt és erőfeszítést, vállalva a várható pénzügyi, pszichikai és társadalmi kockázatot és megkapja a folyamat révén keletkező anyagi és személyes megelégedettséget nyújtó elismerést.” (Hisrich-Peter 1991)

shutterstock_43753528A KKV (kis-és középvállalkozások) szerepe a mai világban kulcsfontosságú, értékük az elmúlt néhány évtizedben rendkívül módon felértékelődött.

A KKV-k fontossága foglalkoztatás, a lakossági szükségletek magas színvonalú kielégítésében és technikai haladás elősegítésében rejlik.

Mióta az ember gazdálkodási tevékenységet folytat, mindig is voltak KKV-nak nevezett szervezetek, azonban szerepüket a felgyorsult globális folyamatok értékelték fel, vagyis maga a verseny helyezte előtérbe ezen vállalkozásokat.

Manapság a KKV-k nélkül már nehezen képzelhető el egy jól működő gazdaság, mivel nagy szerepet játszanak a gazdasági verseny fenntartásában és erősítésében, így rendkívül fontos figyelmet fordítani ezen cégek támogatására, vállalkozásuk fejlesztésére.